Tjenester

VERDITAKST

Verditakst sier minimalt om boligens tekniske tilstand, og er derfor ikke anbefalt ved salg av bolig, men egner seg i forbindelse med finansiering og refinansiering av bolig, arv og samlivsbrudd.

TILSTANDSRAPPORT ns 3600

Tilstandsrapport/Boligsalgsrapport fra Norsk takst er basert på NS 3600 – Norsk Standard for teknisk tilstandsanalyse ved omsetning av bolig. Rapporten gir en grundig gjennomgang med informasjon om tilstanden til boligen.

REKLAMASJONSTAKST

Det kan oppdages feil eller mangler etter overtakelsen av en bolig. Reklamasjon er den betegnelsen på å klage over en mangel til selger, og reklamasjonsreglene kan avgjøre om selger kan holdes ansvarlig.

UAVHENGIG KONTROLL

Hovedmålet med uavhengig kontroll er at våtrom og lufttetthet blir ivaretatt etter dagens krav, og for å sikre at forbruker skal få det produktet han faktisk har krav på.

BISTAND VED OVERTAKELSE/OVERTAKELSEFORRETNING

På selve overtakelsesdagen skal det utføres en formell overtakelsesforretning. Det kontrolleres at feil eller mangler fra forskrift om tekniske krav til byggverk (grensen for det minimum av egenskaper et byggverk må ha for å kunne oppføres lovlig i Norge), feil og mangler føres i såkalt overtakelsesprotokoll. Strøm og eventuell vannmåler leses av og ansvaret overføres til kjøper.

Dersom det ikke er vesentlige feil eller mangler i boligen er det grunnlag for overtakelse. Eventuelle feil eller mangler som ikke er vesentlige kan kostnadsberegnes for tilbakehold til dette er utbedret som en forutsetning for overtakelse.

Riksfjord Taksering har erfaring med å raskt kostnadsberegne eventuell feil og mangler for eventuelt tilbakehold av betaling.

Områder som kontrolleres på forhåndsbefaring /overtakelse er blant annet:

Overflater og innredninger:

Er det skader eller mangler?

Bad:

Har gulvet tilstrekkelig fall? Er overflater og innredning uten skade?

Kjøkken:

Er innredningen komplett? Er det montert komfyrvakt og lekkasjesikring?

Forskriftsmessig stand:

Er synlige bygningsdeler oppført etter gjeldende regler?


Vi kan også stille som bistand på ettårsbefaring.

Trykktest

En trykktest (eller tetthetskontroll) er en metode for å måle lekkasjer som kan oppstå gjennom en konstruksjon. Vi som utfører denne testen må kartlegge luft som slipper igjennom f. eks dører, vinduer og loft. Vi har spesialutstyr hvor vi kan måle hvor mye luft konstruksjonen slipper gjennom ved ulike differansetrykk.

Website Built with WordPress.com.